Nieuws

vrijdag 27 maart 2015
Eerste boorpalen in de grond in de Burg. mr. H. Popstraat
Deze week gingen de eerste boorpalen de grond in aan de Popstraat. In deze laatste fase van de herontwikkeling van de Popstraat ontwikkelt WSD 7 eengezinswoningen en 4 nultredenwoningen aan de Abraham Kuypersstraat.

dinsdag 24 maart 2015
Vernieuwde website Zuidwestwonen.nl per 15 april 2015
Woningzoekenden in West-Brabant en een deel van Zeeland kunnen gemakkelijker en gerichter een huurwoning zoeken én sneller reageren. Per 15 april gaat de volledig vernieuwde website van Zuidwestwonen de lucht in.

dinsdag 17 maart 2015
Voornemen tot fuseren
Bernardus Wonen, Woningstichting Dinteloord en Brabantse Waard hebben het voornemen om te fuseren. Bundeling van kracht: groter worden om nabij en betrokken te blijven Woningcorporaties Bernardus Wonen, Brabantse Waard en Woningstichting Dinteloord hebben de intentie uitgesproken om met elkaar te fuseren. Door als plattelandscorporaties onze krachten te bundelen, zorgen we ervoor dat we, ook in de toekomst, nabij en betrokken blijven in de plattelandskernen binnen ons werkgebied in Noordwest Brabant.

maandag 23 februari 2015
Woningbrand in Prins Bernhardstraat Dinteloord
Op zaterdag 21 februari ontstond een brand in een van de woningen van WSD aan de Prins Bernhardstraat in Dinteloord. Door snel en adequaat handelen van omwonenden was de brand snel onder controle en bleef de schade gelukkig beperkt.

vrijdag 20 februari 2015
WSD sluit onderhoudscontract met Geluk Groep
Zeven jaar onderhoud zonder zorgen. Dat is het beoogde resultaat van de overeenkomst die Woningstichting Dinteloord heeft gesloten met de Geluk Groep uit Sint Philipsland.

vrijdag 20 februari 2015
Doorstroming van starterswoningen in Steenbergen en Dinteloord
In 2007 heeft WSD 12 nieuwbouw starterswoningen ontwikkeld aan de Waterlinie in Steenbergen en 8 nieuwbouw starterswoningen aan de Pr. Irenestraat in Dinteloord. Deze woningen zijn toen aan starters verkocht met begeleiding van BIEB (Bouwen In Eigen Beheer) en met korting op basis van ons product Slimmer Kopen®.

vrijdag 20 februari 2015
Vermeulenhuis/Doktersdreefje in maart afgerond
Nog 1 appartement en een woning te koop! Begin maart is de herontwikkeling van het monumentale pand Het Vermeulenhuis op de hoek van het Doktersdreefje afgerond en worden de appartementen en woningen opgeleverd.

donderdag 19 februari 2015
Energiezuinig wonen, lagere woonlasten!
Hoe content kun je zijn met een nieuwe woonomgeving, een modern appartement dat goed geïsoleerd is, een sociale huurprijs kent en als zeer energiezuinig te boek staat? 'Ik ben er hartstikke blij mee' zegt mevrouw De Graaf die in 2013 de overstap maakte van een eengezinswoning in de Witte de Withstraat naar haar appartement aan de Papiermolen. 'Heerlijk om te ervaren dat je hier zo comfortabel en ook nog eens zo energiezuinig kunt leven.'

vrijdag 23 januari 2015
Onderhoud Prinses Beatrixstraat in volle gang
In opdracht van Woningstichting Dinteloord krijgen de huurwoningen in de Prinses Beatrixstraat een grondige onderhoudsbeurt in de periode van januari tot en met maart.

maandag 19 januari 2015
Goede buren, betere buurten
Wij vinden het belangrijk dat u en uw buren prettig wonen. In een buurt waar bewoners elkaar gedag zeggen en elkaar een helpende hand bieden, is het fijner en veiliger wonen. Helaas komen burenruzies in de beste buurten voor. Soms door een kleine irritatie die niet uitgesproken wordt.

maandag 19 januari 2015
Speerpunten WSD voor 2015
Voor 2015 heeft WSD de volgende speerpunten opgesteld. Uitgangspunt van WSD is dat het belang van onze huurders centraal staat in al ons handelen. De kerntaak van onze organisatie is onze doelgroepen een betaalbare woning bieden van goede kwaliteit.

maandag 19 januari 2015
Nieuwe website Slimmer Kopen
Woningstichting Dinteloord (WSD) verkoopt jaarlijks enkele woningen uit haar bestaande bezit. WSD biedt daarbij de mogelijkheid om te kopen met de Slimmer Kopen®-korting.

dinsdag 30 december 2014
Renovatiewerkzaamheden Prinses Irenestraat 4 en 8 afgerond
Naar tevredenheid van de bewoners en Woningstichting Dinteloord zijn afgelopen weken de werkzaamheden aan de Prinses Irenestraat 4 en 8 afgerond. De woningen zijn voorzien van nieuwe ramen voor een betere isolatie en de woningen zijn voorzien van dakkapellen.

dinsdag 30 december 2014
Planmatig onderhoud 2015
Op donderdagavond 11 december 2014 heeft WSD een voorlichtingsavond georganiseerd in het Dorpshuis voor de bewoners van de woningen waar het planmatig onderhoud in 2015 gaat plaatsvinden.

maandag 1 december 2014
Huurders West-Brabantse woningcorporaties tevreden
In november is een landelijk onderzoek uitgevoerd onder huurders van woningcorporaties. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Aedes, de koepelorganisatie van volkshuisvesters. De resultaten zijn inmiddels bekend.

maandag 24 november 2014
Ontwikkeling aanbod en vraag huurwoningen in Dinteloord tot 2030
Het Strategisch Voorraadbeleid is een van de belangrijkste beleidsthema’s van woningcorporaties met als doel om producten en diensten zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen van huidige en toekomstige huurders.

maandag 24 november 2014
Nieuw afvalbakken helpen bij het schoonhouden van Dinteloord
In het beheeroverleg Dorpsplatform Dinteloord worden concrete zaken over de leefbaarheid besproken. Inge Kats namens de winkeliersvereniging en Elly Verwer namens de Dorpsraad hebben afvalbakken op vreemde plaatsen en ontbrekende afvalbakken in Dinteloord in kaart gebracht.

maandag 24 november 2014
Bedrijfsbezoek B&W gemeente aan WSD
Gemeente Steenbergen bezoekt bedrijven in Dinteloord.

maandag 10 november 2014
In Memoriam - de heer S.M. (Sjaan) Bierkens
De heer Bierkens, Ridder in de orde van Oranje Nassau, heeft zich vanaf 1 februari 1968 ingezet voor Woningstichting Dinteloord en haar rechtsvoorganger Bouwvereniging van Dinteloord. Daarnaast was de heer Bierkens nog in vele andere maatschappelijke functies actief.

woensdag 29 oktober 2014
Goede isolatie bespaart geld!
In de media komt steeds meer aandacht over de voordelen van een goed geïsoleerde woning. Buiten het comfortabel wonen heeft een goede isolatie ook nog eens een gunstige invloed heeft op de energierekening. En dat geld kunt u weer besteden om de kwaliteit van de woning verder te verbeteren! RTL is gestart met 8 afleveringen van het programma ‘Ons huis verdient het’, elke zondag om 16.30 uur op RTL4.

vrijdag 17 oktober 2014
Buurtinitiatief bewoners Schootsvelden
Via Gerrie van den Berg kreeg WSD een leuk bericht hoe er een prettig saamhorigheidsgevoel is ontstaan tussen de bewoners van het complex Schootsvelden. In 2011 is er door WSD een bijeenkomst voor bewoners georganiseerd en werd een bewonerscommissie aangesteld.

vrijdag 17 oktober 2014
Tips voor onderhoud apparatuur in de keuken
Regelmatig krijgt WSD vragen wat de beste manier is om diverse (inbouw)apparatuur te onderhouden. Hieronder staan een aantal goede tips.

vrijdag 17 oktober 2014
Veilig Achterom - Plaatsing lantaarnpalen Molenwijk I
WSD heeft in samenwerking met de gemeente Steenbergen het project Veilig Achterom opgestart. De samenwerking houdt in dat WSD bijdraagt in de kosten voor aanpassingen en verbeteringen waar het de veiligheid van bewoners betreft.

vrijdag 17 oktober 2014
31 oktober verkoop laatste woningen project Vermeulenhuis!
Verkoopavond op de bouwlocatie Doktersdreefje van 17.00 tot 19.00 uur.

dinsdag 30 september 2014
Riolering appartementen Papiermolen Dinteloord opgelost
Na diverse onderzoeken en controles van de riolering is de oorzaak bekend van de verstoppingen. Het was helaas een lange zoektocht en in augustus 2014 is de riolering voor de appartementen op de kop van het complex hersteld. Om mogelijke rioleringsproblematiek voor de andere appartementen te voorkomen heeft WSD ervoor gekozen om de riolering van het gehele complex na te zien en te herstellen.

dinsdag 30 september 2014
WSD kiest voor de 'wolk' van Deltacom
Woningstichting Dinteloord blijft werken aan optimalisatie van de interne processen, waarbij automatisering niet meer valt weg te denken. Deze geautomatiseerde processen vragen een stabiele basis om de continuïteit te kunnen waarborgen. De verouderde interne automatiseringsomgeving was met het oog op de toekomst niet meer te handhaven en daarom heeft WSD gekozen voor een cloud-omgeving.

woensdag 24 september 2014
Preventief onderhoud 2014 bijna afgerond
Woningstichting Dinteloord had dit jaar 175 woningen in preventief onderhoud. Daarnaast hebben bijna honderd woningen een nieuwe Cv-ketel ontvangen. Vooruitlopend op het onderhoud zijn vorig najaar 70 woningen geschilderd en de overige woningen zijn dit jaar van een nieuwe laklaag voorzien.

donderdag 18 september 2014
Huurders uitgenodigd voor kwaliteitsonderzoek
Huurders van WSD worden per mail uitgenodigd deel te nemen aan een enquête over onze dienstverlening.

maandag 15 september 2014
Laatste authentieke woning Burgemeester mr. H Popstraat gesloopt
Dinteloord – In opdracht van Woningstichting Dinteloord heeft sloopbedrijf Van Tilburg de laatste authentieke woning in de Burgemeester mr. H Popstraat gesloopt. De woning dateert uit 1948 en maakt plaats voor nieuwbouwwoningen. Deze woning was het laatste obstakel in de herontwikkeling van deze straat.

woensdag 3 september 2014
Bezuiniging huurtoeslag nog onzeker
In een brief aan de Tweede Kamer deed minister Blok op 20 augustus 2014 een voorstel voor een bezuiniging in de huurtoeslag. Uit een brief van minister Dijsselbloem van Financiën blijkt dat het nog niet zeker is of dit voorstel doorgaat.

maandag 1 september 2014
Uit het volkshuisvestingverslag 2013
Naast een financiële jaarrekening publiceren wij ook het volkshuisvestingsverslag. Onderstaand treft u een kort overzicht aan van een aantal noemenswaardige zaken.

maandag 1 september 2014
Sloop laatste woningen Burg.mr.H. Popstraat
De laatste fase van de herstructurering van de Burg.mr.H. Popstraat Dinteloord is met de sloop van de laatste 2 woningen gestart. Op deze locatie gaat woningstichtring Dinteloord een nieuwbouwproject starten.

maandag 1 september 2014
Lage stand hypotheekrente
Woningstichting Dinteloord kan dit jaar nog enkele huurwoningen verkopen aan zittende bewoners. In vergelijking met meer dan 30 jaar geleden is de rente fors gedaald. Lager dan de 2,8% van nu stond de rente niet eerder. Deze lage rentestand maakt het voor zittende huurders extra aantrekkelijk om de huurwoning te kopen van de woningstichting.

maandag 1 september 2014
Pas op voor nep-monteurs! Bewoonster in Dinteloord opgelicht
Nep-monteurs actief in Dinteloord e.o. actief - augustus 2014. Oudere bewoonster opgelicht.

maandag 2 juni 2014
Vraagwijzer keert terug in Dinteloord
Half 2013 is het spreekuur van Stichting Vraagwijzer in Dinteloord in wijkhuiskamer de Rietgors gestaakt, omdat er onvoldoende gekwalificeerde adviseurs waren. Inmiddels is het team weer op sterkte en komt het spreekuur van Stichting Vraagwijzer terug naar Dinteloord.

maandag 2 juni 2014
Samenwerking loont
Binnen het Dorpsplatform Dinteloord is afgesproken om gezamenlijk met de gemeente Steenbergen, de wijkagent, de Dorpsraad Dinteloord, Huurdersvereniging Dinteloord, winkeliersvereniging Dinteloord en Woningstichting Dinteloord een zogenaamde schouwronde te maken.

maandag 2 juni 2014
Te Koop/Te huur
Op één van de mooiste locaties in Steenbergen heeft Woningstichting Dinteloord 2 mooie ruime appartementen te koop of te huur. Deze moderne appartementen zijn gelegen op de bovenste verdieping van het appartementencomplex en hebben een fraai uitzicht over de omgeving.

maandag 2 juni 2014
Voorbereiding planmatig onderhoud 2015
Afgelopen voorjaar is tijdens een rondgang door Dinteloord het schilderwerk gecontroleerd van de woningen welke genomineerd staan voor planmatig onderhoud in 2015 en 2016. In het onderhoudsbeleid is vastgesteld dat het schilderwerk leidend is voor de uitvoering van planmatig onderhoud bij een desbetreffend complex.

donderdag 1 mei 2014
Vrijwilligers zorgen voor groen rondom haven Dinteloord
De omwonenden van de haven in Dinteloord hebben samen met vrijwilligers van de werkgroep groen van de dorpsraad de bloembakken rondom de haven een voorjaarsbeurt gegeven.

donderdag 1 mei 2014
Bezwaarmogelijkheden bij inkomensafhankelijke huurverhoging
Ook dit jaar leggen wij een extra huurverhoging op aan huurders met een inkomen boven een bepaalde grens, de zogenaamde inkomensafhankelijke huurverhoging.

donderdag 1 mei 2014
WSD feliciteert J.A. Legierse
Jan Legierse, oud voorzitter van de Raad van Commissarissen van WSD, is mede door zijn inzet voor de woningstichting benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

donderdag 1 mei 2014
Nieuwbouw Steenbergen
De bouw van 4 ruime stadswoningen aan het Doktersdreefje en 4 sfeervolle appartementen aan de Oostdam in Steenbergen start binnenkort.

donderdag 1 mei 2014
Onderzoek naar betaalbaarheid sociale huurwoningen West Brabant
Het forse huurbeleid dat de woningcorporaties moeten doorvoeren om de verhuurdersheffing van de rijksoverheid te betalen kan op termijn leiden tot betaalbaarheidsproblemen bij de huurders.

donderdag 1 mei 2014
WSD scoort beter op de energie-index
Uit onderzoek van 160 corporaties, waaraan ook WSD heeft deelgenomen, blijkt dat WSD op de goede weg is met energiebesparing van haar huurwoningen.

maandag 28 april 2014
Jaarverslag 2013
Woningstichting Dinteloord heeft een bewogen jaar achter de rug, dat in het teken gestaan heeft van een reorganisatie. Het was noodzakelijk om de financiën van WSD aanzienlijk te versterken om de verhuurdersheffing van de rijksoverheid te betalen.

donderdag 24 april 2014
Inkomen en huurverhoging
Extra huurverhoging hogere inkomens en middeninkomens: informatie voor huurders

dinsdag 1 april 2014
Overleg Dorpsplatform Dinteloord
Op 24 maart jl. heeft het Dorpsplatform Dinteloord haar eerste overleg gehad na de ondertekening van het convenant met de gemeente Steenbergen over de gezamenlijke overlegstructuur voor de leefbaarheid in Dinteloord.

woensdag 26 maart 2014
Te Koop Karel Doormanstraat 44
Hoekwoning met aanbouw en garage!

woensdag 26 maart 2014
Verkoopbeleid bestaande huurwoningen WSD 2014
Woningstichting Dinteloord verkoopt jaarlijks enkele bestaande huurwoningen uit haar woningbezit.

maandag 24 maart 2014
Huurbeleid WSD: huurverhoging per 1 juli 2014
In het overleg op 18 maart jl. hebben WSD en Huurdersvereniging Dinteloord overleg gevoerd over het voorstel ‘Huurverhoging per 1 juli 2014’.

woensdag 19 maart 2014
Overleg met Huurdersvereniging Dinteloord
De besturen van Woningstichting Dinteloord en Huurdersvereniging Dinteloord overleggen minimaal twee keer per jaar over zaken op complexniveau of met een beleidsmatig karakter. 18 maart jl. vond een overleg plaats.

woensdag 5 maart 2014
Onze website is vernieuwd!
Wij presenteren u met trots onze vernieuwde website. Vermeulen Steenbergen heeft het nieuwe ontwerp gerealiseerd.

dinsdag 4 maart 2014
Volg ons en blijf op de hoogte!
Wist u dat Woningstichting Dinteloord ook te vinden is op Facebook en Twitter?

dinsdag 4 maart 2014
Planmatig onderhoud 2014 in uitvoering
In 2014 gaan we weer planmatig onderhoud aan een deel van ons woningbezit uitvoeren.

maandag 3 maart 2014
Inrichting en onderhoud van uw tuin
Nog even en het voorjaar breekt aan. Als huurder mag u uw tuin inrichten naar uw persoonlijke wensen. WSD vindt het voor de leefbaarheid in de wijk belangrijk dat de tuinen er verzorgd uit zien. Zowel huurder en verhuurder hebben hierin eigen verantwoordelijkheden.

maandag 17 februari 2014
Ondertekening Convenant Dorpsplatform Dinteloord
Vanmiddag wordt het convenant betreffende de gezamenlijke overlegstructuur voor de leefbaarheid in Dinteloord door alle partijen ondertekend.

donderdag 13 februari 2014
Rapport Ouderen op een lijn in Dinteloord
Het belanghoudersoverleg ouderen Dinteloord vraagt het College van B & W om hun visie en vooral medewerking om de aanbevelingen uit het rapport uit te voeren.

dinsdag 11 februari 2014
Ligne Netwerk Notarissen neemt intrek in Vermeulenhuis
Woningstichting Dinteloord feliciteert Ligne Netwerk Notarissen met de nieuwe huisvesting!

maandag 27 januari 2014
In 2014 start bouw van 11 sociale huur- en koopwoningen
Woningstichting Dinteloord heeft overeenstemming bereikt met de eigenaar van de laatste oorspronkelijke woning in de Burg. mr. H. Popstraat in Dinteloord.

donderdag 23 januari 2014
Meld uw onderhoudsklachten via Internet
Met ingang van 1 januari 2014 komt het melden van klachten met de voorbedrukte klachtenkaartjes te vervallen. U kunt dan alleen nog via Internet uw klacht melden.